CHP’li Dövenci: “Her parka, her köşe başına şehit adı verilmemeli”

CHP’li Dövenci: “Her parka, her köşe başına şehit adı verilmemeli”

CHP’li Dövenci: “Her parka, her köşe başına şehit adı verilmemeli”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Birinci Oturumunda Şehit Eren Bülbül tartışması yaşandı. AK Parti Meclis Üyesi Yaşar Açıkbaş, mecliste yaptığı konuşmada Akdeniz ilçesinde yapımı tamamlanan bir parka Eren Bülbül adının verilmesi önergesine CHP ve HDP’li meclis üyeleri tarafından ret verilmesine tepki gösterdi.  CHP’li meclis üyesi Serhat Dövenci ise yaptığı konuşmada, “Her parka, her köşe başına şehit adı verilmemeli” dedi.

Açıkbaş, yaptığı konuşmada, “Ya olduğumuz gibi görüneceğiz. Ya da göründüğümüz gibi olacağız. Hadi ret veren diğer arkadaşları biliyoruz, onlar göründükleri gibi davranıyorlar. Peki ya CHP neden ret oyu verdi? Yarın diğer şehitlerimizin isimlerini de mi kaldıracaksınız?” diyerek tepkisini dile getirdi.

HER YERE ŞEHİT İSMİ VERİLMEMELİ!

Daha sonra söz alan CHP Akdeniz ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serhat Dövenci ise yaptığı konuşmada, “Şehitlerimize sahip çıkmayı biz de istiyoruz. Şehitlerimiz hepimizin yakınlarıdır. Her köşe başı, her parka bir şehit adı verilmemesi lazım. Bugün parklar hepimizin aileleriyle gidilen, iyi anılarıyla sahiplenmesi gereken yerler. Burada her köşe başına şehit ismi verilerek, oradaki çocuklarımıza kötü anlar hatırlatmamız lazım. Herkes kadar bizler de şehitlerimize sahip çıkıyoruz” dedi.

BAŞKAN SEÇER'DE DÖVENCİ'YE KATILDI

Dövinci'nin konu ile ilgili açıklamalarını desteklediğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı değerler üzerinden siyaset yapılmasını kabul etmediğini belirtti. 

Kaynak Saydamhaber