“ Erdemli Doğalgaza Kavuştu “

“ Erdemli Doğalgaza Kavuştu “

“ Erdemli Doğalgaza Kavuştu “

Sıfır rakımdan Torosların zirvesine kadar hayatın her anında vatandaşlara hizmet götürmenin gayretinden olan Mersin Erdemli Belediyesi, kentin ihtiyacı olan yatırım ve projelerini bir bir hayata geçiriyor. Bu kapsamda yürütülen, ‘Erdemli Doğalgaz Projesi’nde ilk gaz verildi.

Erdemli Belediyesi ve AKSA Doğalgaz işbirliğiyle başlatılan projenin ilk etabı olan Alata Mahallesi’nde aboneliklerin açılması sonrası evlere gaz verilmeye başlandı. Gazın verildiği ilk evde kahveler içildi, evler ısındı, yüzler güldü.

Erdemli Belediyesi ve AKSA Doğalgaz iş birliğinde yürütülen projenin birinci etabında,  bu yıl yaklaşık 23 km şebeke montaj yapıldı. Merkez ve Akdeniz mahallelerinde yapılacak testler sonrası abonelikler açılarak bina bağlantı montajlarına başlanacak.

Başkan Tollu, “ Doğalgaz Hayırlı Olsun”

İlk gazın verilmesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Erdemlimiz nihayet gazla buluştu, Erdemli ’de insanlarımızın yaşam kalitesini arttıran bir hizmeti de inşallah Erdemlimize kazandırmış olduk. Tabi burada belediyemizin emeği hassaten çok fazla. Çünkü biz Erdemli Belediyesi olarak ben belediye meclis üyelerimize hassaten çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin alması gereken birçok gelirden vazgeçtik. Gelirden vazgeçtiğimiz gibi devletimize daha da ucuza mal olması düşüncesiyle gazdan kaynaklanan, kazıdan kaynaklanan bütün asfaltlarımızın, tamiratını, tadilatını biz yapacağız. Tabi doğalgaz hassaten Erdemlimiz için vatandaşımızın en öncelikli hizmetleri arasında. Bu Erdemli Belediyesi’nin görev sahasına girmemesine rağmen biz vatandaşımızın huzuru, vatandaşımızın mutluluğu ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına gayretlerimizi sürdüreceğiz. Tabi Erdemlimiz tarım bölgesi malumunuz, tarım bölgesinde örtü altı sebze meyve üretiminde doğalgaz hem ucuz, hem de kaliteli yakıt açısından çok önemli bir ivme katacak üreticilerimiz adına da. Tabi örtü altı sebze meyve üreticilerimiz de bu konudan faydalanmasıyla alakalı yine gayretlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“Mersin’deki Doğalgaz ile Hiçbir Fark Yok”

Abonelik fiyatlarını belirten ve Erdemli’ye gelen gazla Çukurova’nın dört bir tarafında verilen gazın fiyatının aynı olduğunu vurgulayan AKSA Doğalgaz Bölge Müdürü Tufan Duman, “ Bu yıl itibariyle yaklaşık 11 Milyon TL’lik bir yatırımla yaklaşık 23 km şebeke montajı gerçekleştirdik. Burada Alata Mahallesi’nden başladığımız bölgede aboneliklerimizi açtık. Alata mahallesinde şu anda gaz kullanımı yapılmakta. Merkez ve Akdeniz mahallesindeki test işlemlerimizin tamamlanmasıyla beraber de bu bölgelerimizde aboneliğe açarak bina bağlantı montajlarına başlayacağız. Doğalgaz abonelikleri söylediğimiz üzere öncelikle Alata mahallemizden başladık. Şu an 340 civarında bir abonemiz var. Doğalgaz abonelik, abone bağlantı bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenmekte olup, şu an güncel fiyatlarımız 2540 TL olarak bir dairenin 200 metrekare olan bir dairenin bağlantı bedeli vardır. Buna şu anda kampanya olarak Şubat sonuna kadar geçerli. Anlaşmalı kredi kartından 10 taksit olarak ödeme yapabiliyorlar. Yine bağlantı bedeli gibi birim fiyatlar, birim tüketimdeki kullandığımız fiyatlar da yine kurum tarafından belirlenmekte olup Çukurova, AKSA Çukurova lisansı dâhilindeki Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve tüm ilçeleri kapsayan alanlarda fiyatımız aynı ve sabittir” diye konuştu.

Öte yandan doğalgaza abone olmak isteyen vatandaşlar Erdemli Belediyesi ana bina girişinde bulunan doğalgaz danışma masasından başvuru yapabiliyor.