Mersin'de Ağıla Giren Kurtlar Dehşet Saçtı

Çok sayıda hayvan telef oldu.

Mersin'de Ağıla Giren Kurtlar Dehşet Saçtı

Mersin’in Gülnar İlçesi İsahaklar Mahallesinde ağıla dalan kurtlar koyun ve keçilerden oluşan 30 küçükbaş hayvanı telef etti.

Anamur Ekspres gazetesinden Mithat Ünal’ın haberine göre Mersin’in Gülnar İlçesi İsahaklar Mahallesinde ağıla dalan kurtlar koyun ve keçilerden oluşan 30 küçükbaş hayvanı telef etti. Alınan bilgilere göre dün gece geç saatlerde meydana gelen olayda, küçükbaş hayvan yetiştiricisi Ahmet Çelik’in ağılına kurtlar saldırdı. Saldırıda ilk anda 30 koyunu telef eden kurtlar, 10 küçükbaş hayvanı da çeşitli yerlerinden yaraladı.

150  hayvanının bulunduğunu kaydeden Çelik, zararının büyük olduğunu, belirterek tespit için Gülnar Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurdu. Çelik’in maddi zararının incelemeden sonra belli olacağı kaydedildi.  Bölgenin tarım alanı olması ve henüz kışın gelmemesine rağmen kurtların bu denli saldırganlaşması çevrede de büyük paniğe neden oldu. Mahalle sakinleri, bu olayın üzerine sürülerini korumak için daha sıkı tedbirler alırken, çoban köpeklerinin de arttırıldığı kaydedildi.

Daha önce benzer olayların kışın karların yağmasından sonra meydana geldiğine dikkat çeken hayvan sahipleri, canavar olarak tabir ettikleri bu hayvanların erkenden bu tür saldırılara cesaret etmelerinin ürkütücü bir durum olduğuna dikkat çektiler.