MERSİN’DE YAKALANAN YPG’Lİ ŞAHIS CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

MERSİN’DE YAKALANAN YPG’Lİ ŞAHIS CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

MERSİN’DE YAKALANAN YPG’Lİ ŞAHIS CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

          Mersin İl Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan planlı çalışmalar kapsamında;

          PKK/KCK terör örgütünün kamplarında eğitim alan ve Yunanistan Ülkesi üzerinden kaçak yollarla ülkemize giren Terör Örgütü Mensubu, ilimizde eylemsel faaliyetler gerçekleştirmek için milis (yer temin eden) işbirlikçisi ile birlikte 11/01/2022 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alınırken, devam eden çalışmalarda birisi İstanbul Başakşehir HDP İlçe Eş başkanının kızı Ş.K. olmak üzere toplam 2 kişi daha gözaltına alındı.

           Yapılan çalışmalar neticesinde Z.K isimli şahsın daha önce de örgütün kırsal alanına katılmak isterken İran sınırında yakalandığı, son olarak kaçak yollardan Yunanistan Ülkesine geçtiği ve aldığı eğitimlerden sonra ilimize geldiği tespit edildi. Dijital incelemesinde Yunanistan Ülkesinde ki örgüt mensupları ile irtibatları tespit edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

          (M.G.), (Ş.K.), (A.G.) isimli şahıslar ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 Mersin Polis Teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.