BAŞKAN SEÇER: “550 BİN TON SICAK ASFALT, 650 KM SATHİ ASFALT KAPLAMA, 313 BİN METREKARE KALDIRIM ÇALIŞMASI 2021 PROGRAMINDA”

BAŞKAN SEÇER: “550 BİN TON SICAK ASFALT, 650 KM SATHİ ASFALT KAPLAMA, 313 BİN METREKARE KALDIRIM ÇALIŞMASI 2021 PROGRAMINDA”

BAŞKAN SEÇER: “550 BİN TON SICAK ASFALT, 650 KM SATHİ ASFALT KAPLAMA, 313 BİN METREKARE KALDIRIM ÇALIŞMASI 2021 PROGRAMINDA”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü programında Büyükşehir’in yeni yatırımlarından bahsetti. Göreve geldiklerinden bu yana toplam 286 bin 550 ton sıcak asfalt kullandıklarını, Mersin genelinde 432 kilometre sathi kaplama asfalt çalışması yaptıklarını anlatan Başkan Seçer, 2021 yılı programına 550 bin ton sıcak asfalt, 650 km sathi asfalt kaplama ve 313 bin metrekare kaldırım çalışmasını aldıklarını söyledi.

Gelecek hafta 4. Çevreyolu çalışmalarına başlanacağını duyuran Başkan Seçer, 165 milyon liralık ihale kapsamındaki Forum Katlı Kavşağı’nın yapımına da hafta sonuna kadar başlanacağını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Büyükşehir Belediyesi’nin ilerleyen süreçte hayata geçireceği yatırımlarından da bahsetti. Forum Katlı Kavşağı çalışmalarının hafta sonuna kadar başlayacağını duyuran Başkan Seçer, 4. Çevreyolu ve 165 bin tonluk sıcak asfalt çalışmalarının da gelecek hafta başlayacağını anlattı.

287 bin ton sıcak asfalt çalışması

Başkan Seçer, göreve geldiklerinden bugüne kadar yol çalışmalarının en büyük çalışma sahaları olduğunu, en büyük bütçeyi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne ayırdıklarını söyledi. Seçer, Meclis’in kendisine verdiği yetkiyle yol ağlarında bulunmayan noktalarda ilçe belediyelerinden gelen talepleri dikkate alarak, çalışma yaptıklarını söyledi. Bugüne kadarki çalışmalarda toplam 286 bin 550 ton sıcak asfalt kullandıklarını, Mersin genelinde 432 kilometre sathi kaplama asfalt çalışması yaptıklarını anlatan Seçer, 112 bin 555 metrekare de kaldırım çalışması gerçekleştirdiklerini anlattı. Bahçe yollarının da büyük önem taşıdığını hatırlatan Seçer, “Muhtarlarımızın bizden en çok talep ettiği konu bu. 13 ilçenin arazi ve mera yollarında toplamda 4 bin 906 kilometre malzemeli yol çalışması yaptık” dedi.

Forum Katlı Kavşağı’nın yapımı başlıyor

Başkan Seçer, Forum Katlı Kavşağı için hafta sonuna kadar çalışmaların başlayacağını ifade ederek, “Nihayetinde, çok şükür bir ihaleyi sonuçlandırdık. Yaklaşık olarak 165 milyon liralık bu ihale içerisinde. Forum Katlı Kavşağı’nın yapımı başlıyor. Sanıyorum bu hafta sonuna kadar orada artık iş makineleri çalışmaya başlayacak. Bütün işlemler tamamlandı, deplaseleri yapıldı, tabelalar hazırlandı, güzergahlar belirlendi. İnşallah kısa sürede de biz başladığımız işleri bitirmek istiyoruz” dedi.

“Türkiye'nin, dünyanın gerçekten muteber, işini düzgün yapan, sağlam firmaları”

Başkan Seçer, Metro Projesi’nden de söz ederek Mersin’in gelecek 10 yılları için ve kentin çağdaşlaşması için önemli bir proje olduğunu vurguladı. Geçen haftalarda Raylı Sistem Projesi’nin Ön Yeterlilik İhalesi’nin yapıldığını sözlerine ekleyen Seçer, “Biz bir ihaleye çıktık, ihalemiz iptal edildi. Şartnamede düzeltmeler yaptık. Şimdi ihalemizin ilk ayağı yani ön yeterlilik için ihaleye çıktık. 28 firma 13 ortaklık, 28 firma toplamda, birkaç firma tek başına girdi, birçoğu da ikili-üçlü ortaklık yaptı. Şu anda ihale gerçekleşti ve Türkiye'nin, dünyanın gerçekten muteber, işini düzgün yapan, sağlam firmaları” dedi.

“4. Çevreyolu için çalışmalar başlıyor”

Başkan Seçer, 4. Çevreyolu için çalışmalara başlanacağını ifade ederek, “Bu da gelecek hafta başlayacak inşaatlarımızdan, yol yapımlarından bir tanesi. Müftü Deresi kıyısından başlıyoruz, Vali Hüseyin Aksoy Caddesi’nin kesiştiği noktadan üniversiteye kadar 1.5 kilometrelik bir güzergah. Alt yapıları bitti, çok hızlı bir şekilde oraları bitireceğiz. Yine bu ihale kapsamında 13 ilçemizi kapsayacak şekilde 34 mevkide 165 bin ton sıcak asfalt çalışması yapacağız. Anamur’dan Tarsus’a birçok önemli caddede sıcak asfalt çalışmamız başlıyor” dedi.

“Forum Katlı Kavşağı, daha sonra Göçmen, Karayolları Hastane Kavşağı, 201. Cadde

Forum Katlı Kavşağı’ndan sonra trafiğin yoğun olduğu bölgeler için de çalışmalar başlatılacağını belirten Başkan Seçer, “Bunun yapımı sırası önce Forum Katlı Kavşağı, daha sonra Göçmen, GMK Karayolları, Hal Kavşağı, 201. Cadde. Bu şekilde düzenleyeceğiz. Bizim için GMK’nın üzerindeki kuzeyindeki 2. Çevreyolu, 3. Çevreyolu ve 4. Çevreyolu son derece önemli. Biz metro çalışmasını GMK üzerinde yapacağız. GMK’nın trafiğe kapatıldığı bir dönemde Adnan Menderes Bulvarı’ndan diğer yukardaki doğu-batı hattındaki çevre yollarından trafiğin akışını sağlamak zorundayız. Bu yılsonuna kadar 125 bin ton sıcak asfalt, 203 bin metrekare sathi asfalt kaplama ve 93 bin 500 metrekare de kaldırım çalışmamız var” ifadelerine yer verdi.

73 yeni otobüs aldık”

Başkan Vahap Seçer, 550 bin ton sıcak asfalt, 650 km sathi asfalt kaplama, 313 bin metrekare kaldırım çalışmasının 2021 yılı programına alındığını söyledi. Seçer, “Ulaşımda 73 yeni otobüs aldık, Karsan’dan. İtiraz süresi bitti hiçbir sorunu yok hukuki olarak sözleşme aşamasında belki de bu hafta içinde arkadaşlarımız yetkililer ile imzaya oturacaklar. 10 körüklü otobüs ve 63 standart otobüs inşallah bizim toplu taşıma filomuza, otobüs filomuza önümüzdeki yıl içerisinde katılmış olacak. Önümüzdeki yıl yine bir 100 otobüs çalışmamız var. Bu konuda da arkadaşlarımız özellikle finans konusunda epey yol aldık. Önemli bir hibe çıkarttık. Uzun vadeli bir kredi sağladık. İnşallah Meclisimiz’in de desteğiyle önümüzdeki ay da bunu Meclis’e getirip, bir an önce bu çalışmaları başlatmak istiyoruz” dedi.

510 adet yeni durak çalışmalarından bahseden Başkan Seçer, “Şu anda 420 durak yapıldı, teslim edildi. Erdemli’den itibaren de 90 durağın yerleştirmesi devam ediyor” diye konuştu.