BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ: “MERSİN NARENCİYENİN BAŞKENTİDİR

BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ: “MERSİN NARENCİYENİN BAŞKENTİDİR

BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ: “MERSİN NARENCİYENİN BAŞKENTİDİR
BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ: “MERSİN NARENCİYENİN BAŞKENTİDİR
 
 

BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ: “MERSİN NARENCİYENİN BAŞKENTİDİR”

GÜLCAN KIŞ: “MERSİN’İN FESTİVALLER KENTİ OLMASI İÇİN ÇABAMIZ SÜRECEK”

GÜLCAN KIŞ: “NARENCİYEYİ İHMAL EDEMEYİZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin kapanış toplantısına katıldı. Büyükşehir’in de paydaşları arasında yer aldığı festivalin Mersin’in markalaşma çalışmalarının en önemlilerinden biri olduğunu vurgulayan Kış, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin’in 24 saat yaşayan, hayatın tüm seslerinin çınladığı bir eğitim, kültür, sanat ve festivaller kenti olması için çabamızı her gün artırarak sürdüreceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Gülcan Kış, Türkiye’nin narenciye ihracatından geçen yıl 750 milyon dolar gelir elde ettiğini, bunun 320 milyon dolarlık bölümünün Mersin’e ait olduğunu ifade ederek, “Rakamlar da göstermektedir ki Mersin narenciyenin başkentidir. Kentimize ve bölgemize bu kadar katkı sağlayan narenciyeyi ihmal edemeyiz” diye konuştu.

MERSİN (FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekçileri arasında bulunduğu 7. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, festivalin Mersin’in markalaşma çalışmalarında büyük önem taşıdığını vurguladı ve “Ülkemiz geçen yıl narenciye ihracatından 750 milyon dolar gelir elde etmiştir ve bu gelirin yüzde 42’lik bölümü, yani 320 milyon doları Mersin’e aittir. Rakamlar da göstermektedir ki Mersin narenciyenin başkentidir” dedi.

Festival İcra Kurulu Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıda, 1-3 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen festival hakkında genel bilgileri verdi. Festivalin 5 ana hedefini “Mersin’in narenciye kenti kimliğini ortaya koymak, Mersin’in tanıtımına katkı sağlamak, Mersin’in sahip olduğu tüm değerleri yansıtmak,  kent halkına ve ziyaretçilere keyifli zaman geçirecekleri festival sunmak ve Mersin’in bütünleşmesi” olarak özetleyen Özdemir, “Narenciyenin etrafında birleşebileceğimizi gösterdik. Mersin Narenciye Festivali artık Mersin mozaiğini ayakta tutan en önemli unsurlardan biri oldu” dedi.

Kış: “Narenciye, sadece mis kokulu bir meyve olmaktan öte, önemli bir ekonomik gelir”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, konuşmasına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını ileterek başladı. 2019 yılında 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali’nin, kentin bilinirliği, ulusal ve uluslararası arenada tanıtımı açısından oldukça önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Vekili Kış, şöyle devam etti:

“Narenciye, sadece mis kokulu bir meyve olmaktan öte, kentimizin narenciye üretiminde dünyada 7., Avrupa’da 2. sıraya yükselmesini sağlamış, önemli bir ekonomik değer haline gelmiştir. Ülkemizin 2019 yılındaki narenciye ihracatı 1.6 milyon tona ulaşmıştır. Bunun yüzde 39 oranındaki 634 bin tonunu sağlayan güzel kentimiz, bu alanda liderlik bayrağını da gururla taşımaktadır.  Ülkemiz geçen yıl narenciye ihracatından 750 milyon dolar gelir elde etmiştir ve bu gelirin yüzde 42’lik bölümü, yani 320 milyon doları Mersin’e aittir. Rakamlar da göstermektedir ki Mersin narenciyenin başkentidir. Bu güzel tablonun oluşmasında emek veren herkesi ayrı ayrı kutlamak istiyorum. Bu haklı gurur burada bulunan tüm paydaşlarımıza aittir.”

“Narenciyeyi ihmal edemeyiz”

Kent ekonomisinde bu derece önemli bir paya sahip olan narenciyenin, Mersin’in marka bilinirliğine yönelik çalışmalarda da önemli bir yere sahip olması gerektiğine işaret eden Kış, “Unutmayalım ki, marka değeri ve bilinirliği olmayan, kentiyle bütünleşemeyen, pazarlama stratejisi olmayan bir ürün, yerini rakibine bırakmak durumundadır. Bu nedenle kentimize ve bölgemize bu kadar katkı sağlayan narenciyeyi ihmal edemeyiz. Bunu da ancak etkili iletişim çalışmaları ve büyük organizasyonlarla gerçekleştirebiliriz. Bu çalışmalar olmadan kentimizin imajına ve marka değerine katkı sağlamamız da mümkün değildir” diye konuştu.

“24 saat yaşayan bir şehir”

Mersin Ticaret Borsası’nın öncülüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi de dahil pek çok değerli paydaşın desteğiyle 7 yıldır gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin, bu markalaşma çalışmalarının en önemli örneklerinden birini oluşturduğunu ifade eden Gülcan Kış, şunları söyledi:

“Bu yıl 550 bin kişinin katıldığı bu festival, sadece kentimizden değil, dünyanın dört bir yanından ve çevre illerden pek çok misafiri de ağırlamıştır. Festivali ziyaret eden misafirlerimiz sadece Narenciye Festivali’ne katılım göstermemiştir elbette. Aynı zamanda kadim kentimizin eşsiz lezzetlerine ve pek çok tarihi güzelliklerine şahit olmuş, denizin havasını içine çekerek, kentimizin iklimi gibi yüreği de sıcacık misafirperver insanlarını yakından tanıma fırsatını yakalamıştır. Kısacası Mersin’in ekonomisine katkı sağlayan narenciye, aynı zamanda farklı kültürleri de birleştirmiş, Mersin’i dünyaya sevdirmiş, tanıtmış ve kendine hayran bırakmıştır. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin’in 24 saat yaşayan, hayatın tüm seslerinin çınladığı, bir eğitim, kültür, sanat ve festivaller kenti olması için çabamızı her gün artırarak sürdüreceğimizin de bilinmesini istiyorum. Bunu siz değerli paydaşlarımızla, sanatçılarımızla hep birlikte el ele vererek yapacağız. Bugün kapanışını yaptığımız 7. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin gerçekleşmesinde katkı sunan, emek veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gelecek yıl daha da büyüyerek yeni bir festivalde buluşmak dileğiyle hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”

Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Gülcan Kış verdi

Kapanış toplantısı sonunda, festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.  Müzik yarışmasında dereceye giren Hale Birgül Çakmak, Pirsu Kesici, Alper Özcan’a ödüllerini Mersin Valisi Ali İhsan Su verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış da, fotoğraf yarışmasında dereceye giren Zülfü Gül, Turhan Meriç ve Rabia Budak’a ödüllerini verdi. Toplantı, Mersin Narenciye Festivali bileşenlerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.