Mersin Büyükşehir Belediye Çalışanlarının Maaşlarına Zam Geldi

İşte yapılan zammın miktarı!

Mersin Büyükşehir Belediye Çalışanlarının Maaşlarına Zam Geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türk-İş’e bağlı Belediye-İş Sendikası arasında üç yıl süreyle toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel A.Ş. ve Mersin Büyükşehir Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Tic. ve San. A.Ş. bünyesinde çalışan yaklaşık 7 bin personeli ilgilendiriyor.

Maaşlarda ilk yıl ortalama 850 TL artış

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toplu İş Sözleşmesi’nde çalışanların yanında tavır sergiledi. Sözleşmeye göre, maaşlarda birinci yılda ortalama 850 TL artış gözetilirken, yıllık enflasyon oranında zam ve sosyal yardımlarda ortalama yüzde 30 artış içeren maddelere yer verildi.

Toplu İş Sözleşmesi’nde kıdem tazminatı ve ihbar tazminatları da mevcut yasaların üstünde tutuldu. Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli maddelerin yer aldığı sözleşmede, aile bireylerine şiddet uygulayan personellerin iş akdinin sona ereceği maddesi yer aldı. Sözleşmede, kadınlar ve erkekler arasında “eşit işe eşit ücret” prensibi benimsendi.

Personele yapılan sosyal yardımlara zam hükümlerinin yer aldığı sözleşmede, emekçilerin aileleriyle birlikte tiyatro ve sinema gibi aktivitelerde zaman geçirmelerini içeren maddelere de yer verildi.