YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN KALBİ TOROSLAR’DA ATACAK

YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN KALBİ TOROSLAR’DA ATACAK

YAMAÇ PARAŞÜTÜNÜN KALBİ TOROSLAR’DA ATACAK

“7 Ülkeden 60 Yamaç Paraşütü Pilotu, Toroslar’ın Semalarında Uçacak”

 

Toroslar Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Kupası Yamaç Paraşütü Yarışması” düzenliyor.

 

Yamaç paraşütüne uygun coğrafyası, iklimi, dağları ve tepeleri ile yamaç paraşütü tutkunlarının yeni adresi olan Toroslar, Türkiye, Rusya, İran, Almanya, Bangladeş, Ukrayna ve Bulgaristan’dan 60 yamaç paraşütü pilotunu ağırlayacak.

 

Musalı Mahallesi’nde gerçekleştirilecek yarışma, 16 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Pazar günü saat 12.00’da;  genel, spor, kulüp ve kadın klasmanlarında yapılacak. Dereceye girenlere ödülleri, 17 Ekim Pazar günü yapılacak uçuşların ardından takdim edilecek.

 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan onaylı olan yarışma, THSF yamaç paraşütü mesafe yarışmaları talimatnamesine de uygun olarak organize edilecek. Yarışmada federasyondan yetkililer de yer alacak.

 

Tüm spor dallarında olduğu gibi hava sporlarının da Toroslar’da ilgi görmesi için çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen yarışma ile sporcuların gelişiminin yanında bölgede bulunan uçuş yerlerinin dünyadaki yamaç paraşütü pilotlarına tanıtılması da amaçlanıyor.

 

Başkan Yılmaz: “Toroslarımız, Yamaç Paraşütüne Uygun Bir Bölge”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, dünyanın birçok ülkesinden yamaç paraşütü tutkunlarını Toroslar'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydederek, yarışmaya katılacak tüm sporculara başarılar diledi.

 

Başkan Yılmaz; “Yamaç paraşütü hava sporlarının arasında en fazla tercih edilen bir spor dalı. Bu sporu yaygınlaştırmayı ve Toroslarımızın eşsiz güzelliklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Musalı Mahallemizde gerçekleştireceğimiz etkinliğimize bekliyoruz" dedi.